Els 4 primers imprescindibles

Molts són els articles que hem d’adquirir per a la criança dels nous membres de la família, però en aquest post volem destacar, dins l’alta puericultura, els quatre imprescindibles en el moment del naixement, els podríem resumir responent a quatre preguntes:


1 – Com transportar la criatura des de l’hospital a casa i successius viatges amb cotxe?


2 – On dormirà quan arribe a casa?


3 – On el banyarem?


4 – Com eixir a passejar al carrer?

Possibles respostes:


1 – Com transportarem la criatura des de l’hospital a casa i successius viatges amb cotxe?


Si hi ha un segment en la puericultura que destaca per la seua rapidíssima evolució, deixant obsoleta en poc temps qualsevol novetat, aquest és el dels sistemes de retenció infantil, “les cadiretes de cotxe”, en relativament poc temps s’ha passat de la pràctica inexistència als cabassos homologats, d’aquestos als grups 0 compatibles amb el passeig i posteriorment els primers grups 0-1  amb normativa E-44 en les seves diferents versions i actualment als grups 0 o 0-1 amb normativa R-129, coneguda popularment com a I-size.


Encara que totes les opcions, excepte la del cabàs, compleixen amb un nivell bàsic de seguretat, sempre es recomana triar la millor versió possible. En l’elecció del sistema de retenció és on recomanem, i oferim, el màxim nivell d’assessorament possible.
El consell que sempre donem des de Takatac Altea és que, en cas de voler estalviar en la compra dels articles , aquest estalvi no es faça mai en seguretat.


2 – On dormirà quan arribe a casa?


Habitualment, durant els primers mesos de vida, s’opta per una peça de mida moderada i fàcil mobilitat que ens permet posar-la al costat del nostre llit i desplaçar-la per la casa, habitualment al saló durant el dia, aquesta peça sol ser un “moisés” o “minicuna”, la gran majoria d’aquestes peces mesuren 80×50 cm i actualment es fabriquen amb sistema “llit familiar” que millora la visualització des del nostre llit.


Hi ha infinitat de propostes en aquest tipus d’article, tant en materials com en disseny, colors, etc. En aquest cas l’elecció sol ser una simple qüestió de gustos, ja que són peces homologades per a la funció que han d’exercir.


Ocasionalment, i depenent de la configuració de la casa, cases molt petites, amb dues plantes, etc. Es pot optar per un bressol de mesura estàndard, 120×60 cm en versió “llit familiar” a l’habitació dels pares, en aquest cas s’ha de tenir en compte que, normalment, el bressol només s’utilitzarà a l’habitació.


També existeix la possibilitat d’utilitzar un “niu” que pot fer el paper de “minicuna” en els primers dies de vida.

3 – On el banyarem?


L’opció més còmoda per al bany és la de la banyera-canviador al bany, ja que mantenim la mateixa temperatura durant tot el procés i tant la presa d’aigua com el desaigüe és molt més pràctic, d’altra banda el canviador s’utilitza molt després de deixar d’utilitzar la banyera original, ja que ens serveix de suport en el post bany.
En cas de tindre problemes d’espai hi ha diferents opcions dins del mateix bany i, en qualsevol cas, sempre es manté la possibilitat de realitzar el bany a l’habitació optant per la banyera de moble amb calaixos que després tenen una llarga vida com a còmoda, aquesta opció encara és més vàlida si tenim poc espai per a guardar la roba i altres articles.


4 – Com treure a passejar al carrer la criatura?

Eixir de casa amb el nostre fill o filla, és una de les sensacions més plaents que realitzarem com a família, encara que existeix la possibilitat de porteig, aquesta opció la deixarem per a una altra ocasió i ens centrarem en la més habitual, el carret.


L’elecció d’aquesta peça és una de les més importants i a vegades estem condicionats per opinions o experiències alienes o simplement gust personal, en aquest tema és molt important plantejar-nos que tipus d’ús li donarem, quantes vegades l’hem de plegar i desplegar, quin cotxe tenim per a carregar-lo, etc. 

Es pot resumir en “on vivim”, perquè, encara que es pot usar qualsevol carret en qualsevol circumstància no és igual una família que viu en el nucli urbà amb ascensor o en planta baixa, i ixen sempre passejant des de casa, que una família que viu en urbanització o en el camp i sempre han de carregar i descarregar el carret del cotxe.


En qualsevol cas recomanem “provar” els carrets, manejar-los, plegar-los, etc. Per a intentar estar el més convençuts possible en el moment de l’elecció, una volta triat el model ja hi ha total llibertat per a triar colors segons el gust dels usuaris.