El descans


Hi ha diferents, gairebé tantes com famílies, opcions a l’hora de triar els temps i articles a utilitzar en el descans dels menuts de casa, sempre hem de tenir en compte que cada família i cada bebé és totalment diferent, no volem ací aconsellar sobre els temps en cada habitació ni els articles de puericultura a utilitzar, la intenció és presentar-vos les possibilitats donant informació d’aquestes.


Amb mamà i/o papà


En els últims anys ha crescut, fins a ser pràcticament l’única usada, l’opció del llit familiar” en les seues diferents opcions, directament en el llit usant un niu, al costat del llit, moisés o minicuna o directament bressol. La comoditat a l’hora de tindre visibilitat i accés al bebé la fan una opció pràctica i segura.


Els nius o reductors embuatats es poden, solen, usar per a tenir al bebé en el mateix llit o per a usar en altres espais, sobre butaca o sofà, etc. Habitualment no s’usa com a peça principal sinó com a complement a aquestes.


L’opció més habitual, i alhora més pràctica és la del moisés, o minicuna, de llit familiar, “colcecho”, per la seua versatilitat i comoditat a l’hora de moure-la per els diferents espais de la casa, la mesura habitual és de 80 x 50 centímetres i l’ús sol ser d’una mitjana de sis mesos.


L’opció “econòmica” és la del bressol de llit familiar des del primer moment, la mesura més popular dels bressols és de 120 x 60 centímetres, el principal problema d’aquesta opció és que, generalment no es pot usar en un altre espai que no siga l’habitació per la dificultat per a passar-la per les portes de la casa, per tant hem de tenir present que el seu ús serà exclusiu en aquest espai.


La seua primera habitación


En la presentació ja déiem que la nostra intenció no és la de marcar els temps, ja que hi ha una infinitat de condicionants que marcaran el pas del bebé a la seua habitació. Les possibilitats, en qüestió de mobiliari, són molt àmplies, siga com siga l’elecció del bressol sempre hem de tenir present les possibilitats en gran mobiliari, els articles més habituals són la còmoda, que se sol usar com a canviador, i l’armari, quant als bressols les resumirem en les tres més populars.


Bressolclàssic“, el 90 per cent dels bressols venuts són les de mesura universal, 120 x 60 centímetres, el gran avantatge d’aquesta peça és que per la seua grandària també es pot usar a l’habitació dels pares. Encara que la seua homologació sol ser fins als cinc anys l’habitual és passar al bebé al llit bastant abans.

Maxicuna o bressol-llit, algunes marques ofereixen aquesta possibilitat, de mesures superiors a l’habitual, 140 x 70 centímetres, la gran diferència és que estan dissenyades per a usar com a llit d’aquestes dimensions sense fer una inversió addicional fins a, aproximadament, els set anys.


Convertible, moltes famílies veuen en aquesta opció la possibilitat de tenir una habitació de llarga durada, ja que cobreix tres etapes, des del pas del bebé a aquesta com maxicuna, 140 x 70, després com a llit de 140 x 70 sense barana i, finalment, llit de 190 x 90 més tauleta de nit, escriptori i, depenent de la versió, calaixos o llit niu.


Complements i tèxtils


Com a informació addicional recordar que en l’elecció dels articles anteriorment exposats hem de tenir en compte també l’elecció dels matalassos entre les diferents opcions així com tot el tèxtil necessari per a vestir els bressols, cobertors, protectors, llençols i els diferents complements de decoració o auxiliars.